De website www.jeugdverblijven.be heeft drie grote doelstellingen:
1. Voor jeugdgroepen is het dé website bij uitstek tijdens de zoektocht naar een geschikte kamp- of weekendplaats in Vlaanderen. Men vindt op de website uitgebreide informatie over alle erkende jeugdverblijfcentra en kampeerterreinen en ook basisinformatie over niet-erkende centra die zich hebben kenbaar gemaakt. Een uitgebreide zoekfunctie, een gastenboek en een aantal opties zoals kalender en reservatiemogelijkheid maken de website gebruiksvriendelijk.
2. Voor uitbaters vormt de website een uitstekend promotie-instrument naar Vlaamse jeugdgroepen, bovendien volledig gratis. Daarnaast worden een aantal handige tools aangeboden: beheer van reservaties, een kalenderfunctie en een module om het bijhouden van overnachtingsstatistieken eenvoudiger te maken.
3. De website www.jeugdverblijven.be zorgt voor betrouwbare gegevens. Cijfers en statistieken over de volledige sector van het jeugdtoerisme in Vlaanderen zijn voortaan op een vlotte manier beschikbaar. Tegelijk kunnen de subsidiërende overheden van de databank gebruik maken om steeds te beschikken over recent aangepaste adresgegevens.